Dagens ridning- dressyr

Red ner till ridhuset idag för att köra lite dressyr. Och attans vad kallt det var! Hade knappt någon känsel i fingrarna när jag red så det var lite svårt att ha någon mjuk kontakt med henne. Tyckte hon slingrade sig väldigt idag. Red ganska mycket små volter för att verkligen få koll på bakbenen och hon hade jättesvårt att trampa rätt under sig, fuskade gärna med att skjuta baken åt höger eller vänster... Tränade även lite galoppfattningar eftersom hon även där fuskar med bakdelen. Antar att det bara är mer träning som gäller men tycker hon borde vara lite starkare där vid det här laget. Red även i en ganska hög form och hon gick väldigt fint där, hade en liiten tendens till att vilja krulla sig mot slutet men jag tror hon blev lite trött helt enkelt.
Lassie ville inte bli fångad idag...

..mycket roligare att busa med matte..

..eller mysa med kompisarna


Filmen från hoppningen i torsdags

Kolla, jag lyckades! Men har tyvärr inte fattat hur man klipper i videon så den är lite lång... men orkar du inte se hela (ca 7 min) så spola fram en bit. När jag tittar på filmen så ser jag att jag är lite för rak i ryggen, skulle behöva svanka lite mer. Vilket jag vet men ofta glömmer. Ni ser ju hur hon är- jag tänkte att hon kanske kunde ha ont eller något för det ser ju allt annat än normalt ut men de andra var övertygade om att hon bara var väldigt övertaggad och glad. Vilket jag iof tror också, för hon kändes inte sur bara väldigt väldigt peppad.
edit: såg nu att jag på något sätt råkat snabbspola lite på nåt ställe, hm varför?

Visste du...

...att det tar nästan ett år (8-10 månader) för en hästs hov att växa ut helt, det är ganska fort ändå, trodde det gick mycket långsammare!
bild lånad från www.kerstinkemlen.se

Dagens ridpass som inte blev av....

Blev tyvärr inga inlägg igår, skulle på utflyttningsfest med praktiken så Lassie fick vila igår. Och idag med :O Men det är så himla kallt -18 grader... och jag är ärligt talat lite lat. Men nu ska jag sätta mig och försöka lista ut hur man lägger in filmer på datorn. Har några stycken från tävlingar och träningar. Och även från första gångerna jag red henne, när hon var en liten bebishäst!
När Chips (hunden) var liten, lite drygt 1,5 år sedan


Hoppträning Uffe Johansson

Lassie idag var G A L E N. Alltså herregud säger jag bara. Red med en i stallets sadlar som jag tycker ligger rätt okej (eftersom att min är på omvärmning) och jag vet inte om det var det som gjorde det eller om hon bara var allmänt hyper-övertaggad. Jag tror hon kom underfund med det här med att öppna upp förra gången, och även fast vi hoppade rätt lågt så stack bakbenen ut som två avgasrör ungefär. Och där emellan ska vi inte ens tala om, gud vad hon bockade och sparkade. Pappa var med och filmade och jag bara skrattar när jag ser den.
Övade iaf på omhoppningssvängar, men kontrollerade. Målet var att få dom att vänta ut oss och trampa under sig ordentligt. Vilket hon gjorde jättebra! Hon är som en liten ponny, extremt vändbar! När hon har börjat lugna ner sig lite kommer det gå riktigt riktigt bra för oss :D OCh Uffe tyckte jag hanterade henne bra, finns inte så mycket man kan göra när hon är så laddad. Men jag ser det ändå som något positivt, hon tycker det är så extremt roligt och vill verkligen- lite för mycket dock.

Ska försöka få in filmen i datorn (vet inte riktigt hur man gör tyvärr..- någon som har koll) så ska ni få se hur en gräsätande racerbil ser ut ;)


Stor skillnad va?

Första bilden: Lassie för 3.5 år sedan, 3 år gammal och ganska precis nyköpt
Andra Bilden: Lassie i somras, 6 år gammal och väldigt mycket ljusare.
Ser ut som en helt annan häst ju!

Vilket tycker ni är snyggast, mörkare skimmel eller när de är mer vita?

Just nu väldigt glad och lättad!

Idag har det varit lite kaos minst sagt. Skulle ta med mig transporten upp men det har ju varit "snöoväder" här i stockholm, så bilen orkade inte dra släpet genom den tjocka snön så vi satt fast. Väldigt fast! Och då har jag ändå 4-hjulsdrift på den bilen. Fick lite panik eftersom hovlagaren skulle komma strax. Tur att man har en snäll granne med en traktor och lite mycket tid över. Och en snäll stallchef som kunde ta in hästen åt mig (så inte hovis skulle tjura över kalla hovar...) Annars hade jag nog suttit där fortfarande... Dock fick jag ge upp tanken på att få med mig transporten så det blev till att kasta på grejerna efter att hovslagaren varit här och sen rida ner till ridhuset i kylan för att möta Sadeldoktorn.
Han kollade på sadeln och sa att den var alldeles för vid. Och inte alls för svängd eller så. Kändes sjukt skönt, det betyder att jag inte behöver ge mig ut på sadeljakt. Han sa även att det är en väldigt bra sadel jag har och att den ska jag inte sälja i första taget. Tydligen så är det även den mest sålda sadeln just nu. Vilket även det kändes väldigt skönt för jag tycker så mycket om den! Så då blev det till att rida barbacka tillbaka hem:)

Dock så ska jag köpa hem lite paraffinolja och smörja kåporna med så den blir lite mjukare. Fast själva sadeln kommer inte förns på tisdag...

Såhär ser den ut- Prestige Verailles- bild lånad från www.sunrisetackshop.com)

Planerna för idag

Nu har jag lite bråttom upp till stallet så det får bli ett snabbt inlägg. Hovslagaren kommer idag och sedan ska vi ner till ridhuset då Jimmy Sadeldoktorn kommer dit och ska kolla vad som behövs göras med hennes sadel då den inte sitter något vidare längre :'( Sen ikväll är det hoppträning med Uffe Johansson!
Vi hörs sen! Och håll tummarna för att jag inte måste köpa en ny sadel!

Vinn ett par strumpor från Kingsland!

Hittade en tävling på Astrids Träning där man kan vinna ett par strumpor från Kingsland. Det enda du behöver göra är att gå in på det här inlägget och skriva en liten kommentar. Busenkelt!

Tips!

Jag tror att vi är flera som tycker det är jobbigt med frusna fötter den här tiden på året. Jag är definitivt en av dem, har lyckats förfrysa mina fötter och jag säger då det- inte kul. Måste bara tipsa om världens bästa uppfinning!! "Thermo Soles", ett par sulor med inbyggt batteri som håller ens fötter i lagom temperatur i fleeera timmar, helt underbara. Har haft dem i ett par veckor nu och det är så skönt att inte behöva frysa så hemskt. Det finns ju andra modeller också men de flesta har tjocka batterier eller är extremt dyra, de här var faktiskt helt okej i pris.
(bild tagen från thermosoles.com)

Barbacka

Idag blev det mystur i skogen barbacka ca 40 minuter. Lilla hunden Chips fick följa med också så han var överlycklig. Tog det väldigt lugnt, mest skritt men även lite trav och nån galopp. Var jättelänge sen jag red barbacka! Och hon var mycket mjukare än jag mindes haha ;)
Igår var det så himla mycket så det blev inte så mycket skrivande då... Var iaf på hoppträning för Hasse, hoppade bana och hon var helt galen! Men hoppade grymt bra! Jag la henne dock lite väl nära på hindren ibland men jäklar vad hon öppnade upp! Det jobbiga var däremellan när hon mest bockade och sparkade bakut, men jag ska inte klaga. Hon tycker det är så kul så jag ser det inte direkt som ett problem :) Hoppade väl ca 1.10-1.20
Chips!

Ramlade av idag!

Kom precis tillbaka från stallet, tog transporten till ridhuset idag. Hade egentligen tänkt rida dit men kände att jag har lite bråttom till skolan...
Ställde iaf fram en linje med hinder/bommar (se bilden nedan). Började med att ha det första och sista hindren som bommar och höjde därefter upp dem, kanske till 60 cm. Det är 14 meter mellan hindren. Den här övningen är bra för mig speciellt eftersom jag då kan träna på att rama in med benen och att sitta stilla med handen. Är väldigt duktig med att trixa en massa innan...
Tycker hon gick bra idag, kanske lite loj i början men sen när jag höjde lite grann blev det fart på henne. Bortsett från när jag ramlade av!! Haha hade gjort oxern i mitten till ett räcke och lagt ut en bom framför och ett bakom (ca 3.5m) och hon var väl inte riktigt beredd på att hindret skulle se så annorlunda ut och jag var inte beredd på att hon skulle reagera så så vips låg jag på marken.
Tog föresten med mig kameran upp, och det började med att jag glömde simkortet så snälla mamma svängde förbi med det på vägen till jobbet. Men självklart fanns det inga batterier i den så så blev det med det fotandet...

Bloggkoll

bloglovin
Jag har precis blivit medlem i bloglovin :)

Veckans planering

Måndag - Markarbete/hoppning i ridhuset
Tisdag - Dressyr i ridhuset
Onsdag - Markarbete
Torsdag - Hovslagaren kommer och sadeln ska passas in så det blir nog väldigt lätt idag.
Fredag - Antagligen kommer jag vara sadellös from nu... Vila
Lördag - Tömkörning
Söndag - Löshoppning?
Svårt att planera i och med att vi antagligen kommer behöva värma om min prestige och jag då inte kommer ha något annat att rida i. Så det lär bli mycket tömkörning, barbackaridning och även lite löshoppning för att hålla henne i form.

Uteritt

Blev en ganska lugn tur i skogen, red iof en hel del trav och galopp men med ganska låga krav på henne.

Hon hade fått ett litet sår precis vid kronranden men det verkade inte vara något. Får hålla lite koll på det dock. Antar att det kom precis innan jag skulle hämta henne i hagen då hästarna i hagen bredvid hade slitit bort staketet och antagligen fått igång de andra hästarna ordentligt.

 

 


Lassie

Lassie
f. 2003
e. Lancier 987 u. Snow Wind
ue. Utrillo 432
Lassie är en pigg liten dam på ca 163 cm, hon har väldigt mycket energi och älskar att hoppa. Vi har startat några 1.00 och har nu även anmälda till några 1.10. Underbar häst som alltid gör sitt bästa, kan dock bli lite väl laddad ibland.
Mål 2010:
Mitt mål med året är att verkligen komma ut och tävla med henne, vi ska debutera 1.10 och om det går som planerat kanske även högre klasser.

2008


Dagens ridpass

Tog transporten ner till ridhuset och lade fram lite bommar, för att träna markarbete. Eftersom hon stått dagarna innan var hon väldigt pigg till en början. Uppvärmningen tog lite tid men sen när jag väl kunde jobba henne tycker jag hon gick mycket bra. Fokuserade mycket på min sits och framför allt att vara stilla i handen och endast rida med benen. Men fortfarande med små hjälper.

 

Red i galopp över de tre bommarna, först lite större svängar och sedan när det kändes bra red jag snävare vändningar för att öva omhoppningssvängar. Cavalettin red jag över i galopp och det ganska korta avstånden gjorde att hon var tvungen att samlas ordentligt.


RSS 2.0