Vinn en Kingsland-tröja!

Kul tävling, och fint pris! Vill du också vara med? Klicka på bilden :)

Tömkörde igår

Tömkörde Lassie igår och hon var jättefin!! Superlösgjord och lyssnade jättebra :D Känns skitkul! Hoppas verkligen verkligen att det kan hålla i sig nu, men det verkar ju som att det har släppt en hel del sen i torsdags. Låg en bom på kortsidan i båda volterna som jag lät henne rulla över i galopp och det gick bra, hon ville gärna sakta av först men sen tror jag hon förstod lite bättre och som sagt hon var skiiiitfin!
Hade remont och tredelat på henne och jag som nästan börjat fundera på om hon inte trivs med det längre (har förut tyckt hon gått väldigt bra på det). Men men det har nog haft lite att göra med låsningarna. Ska bli spännande att se vad Karro säger om två veckor då vi ska kolla henne igen och se hur hon reagerat på behandlingen.
Ikväll är det hoppträning som gäller. Mamma filmade föresten förra veckan, ska se om jag kan lyckas få in den i datorn! Hon kanske kanske kommer filma även idag, hoppas det!

Besök hos kiropraktorn.

Har precis ätit lunch. Idag var det min tur att besöka kiropraktorn. Då jag haft problem med axlar och rygg så har jag kollat mig några gånger förut men nu var det nästan 2 år sen! Hade lite ångest för jag trodde jag skulle vara jättesned. Men det var jag inte! Benen var lika långa haha :P Men hon gick på lite i ryggen och axlarna och så, jag får ju så ont när jag klipper. Men det kändes väldigt skönt att jag fått bort min snedhet, betyder ju att jag inte rida henne sned! Vilket jag var helt säker på. Fick dock order om att börja styrketräna lite grann.
Funderar på om jag ska göra en ny kategori med min egen träning. Men nu har det ju inte varit så mycket annan träning än hästen men det ska det bli ändring på!

Behandlad pålle- lugn vecka

Ooops, nu har det inte blivit någon bloggning på några dagar... Eller nästan en vecka!
I onsdags fick hon iaf vila då jag skulle jobba och kom hem väldigt sent. I torsdags var Karro och kollade på henne, hon hade en del låsningar, främst i nacken och ländryggen/bäckenet men även lite vid bogbladen (dock inte så mycket som Hans trodde) så hon gick på henne ganska hårt faktiskt. tog en promenad sen på kvällen med Back on Track ca 40 min. Blev en promenad med BoT även på fredagen.
I lördags skrittade jag först en runda på ca 40 min sen tog jag några varv i trav på banan. Hon kändes lite trött fortfarande så jag tog det jättelugnt, kände mest på henne att hon gick att böja och var jämn i båda sidorna. Träffade även Karro som tyckte det var bra att hon var lite trött för det visar att behandlingen gett effekt. Stretchade även lite idag.
Söndag: Red ner till ridhuset, hon kändes fortfarande aningens trött, men red i alla gångarter dock inte så hårt. Slängde på henne gramanen idag och tycker hon gick väldigt bra. Mjuk, lyhörd och böjlig. Stretchade efteråt.


Hasse-träning

Hopptränade idag. Red en länga med först ett studs, sedan ett galoppsprång till ett räcke, ett galoppsprång till ett räcke och sen ett galoppsprång till en oxer. Övningen var bra för mig och Hans för då kunde vi se om hon var rak i båda sidorna.
Hade egentligen inte alls någon bra känsla inför det utan min tanke var nog att gick hon dåligt på framridningen och så så skulle jag inte rida något mer. Men hon var SUPERFIN! Red henne på graman men det var inte en tillstymmelse till protest. Så hon kanske bara hade några dåliga dagar, får inte glömma att hon är ett sto med mycket egen vilja. Men däremot så tyckte Hans att hon satt fast i vänster bog, typ vid min hand och nästan lite längre bak mot ryggen. Jag som tyckt det varit i högra sidan... Han tyckte iof jag kunde rida loss det men ska lyssna på veterinären (och mina egna tankar som lutar åt det) och få hit kiropraktorn. Har redan pratat med henne och vi skulle försöka ta det på torsdag eller fredag.
Ska faktiskt ringa henne imorn igen då hon även jobbar på människor så får hon gå igenom mig oxå, vill inte ens veta hur sned jag lär vara :'( Och det är klart det spelar roll för hur jag inverkar på henne.
bild från januari någongång

Skulle kunna gråta :'(

Jäkla häst! Hon var galen idag, på ett negativt sätt :( Förstår inte varför? Det som gått så bra nu så får man ett bakslag igen :O Åh vad det är jobbigt, jag känner mig så otillräcklig som inte kan få någon ordning på det. Jag vet ju hur fin hon är och hennes temperament är ju bra på ett sätt. Men nu bara slår det över hela tiden. Har hon ont? Igen? Hon brukar ju protestera, men inte såhär...
Ska ringa Karro imorn så får hon titta på henne. Bättre att ta det säkra före det osäkra.
Godnatt

Pullarnosgrimma

Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att sluta skolan! Hatar plugg........
Sitter och pluggar men koncentrationen är allt annat än på topp, bestämde mig precis för att åka upp och rida efter maten för då brukar ridhuset vara tomt och jag kan köra lite markarbete med henne:)
Är väldigt inne på att prova en pullarnosgrimma, hon hade ju lite sår i munnen stackaren så och den nosgrimman trycker ju inte över de punkterna, så jag kan tänka mig att hon skulle gilla det! Finns ju billiga på hööks om man är osäker på om det funkar. Tror inte någon i stallet har nån faktiskt, de flesta är ju "dressyrtanter" eller ponnyryttare...
TILLBAKS TILL PLUGGANDET, NU!

Skulle inte sitta fel just nu!

Saker jag behöver/vill ha. Faktiskt så är jag verkligen i behov av allt men vissa saker kanske inte är lika bråttom med hehe ;)
1. Nova bett- 279:- (beställt!)
2. Veredus Olympic Senskydd 990:-
3. HS Sprenger Dynamic RS 3- delat D-ringsbett ca 1299:-
4. Dyon WC träns 1199:-
5. Glengordon hoppgjord 1390:-
6. Veredus Young Jump 749:-
7. J.W Emblem Scahbrak 398:-
8. HW Rambo Micklem träns/sidepull ca 1299:-

Slutar på 7603:-, som hittat! :O

Hahahahah han låter precis som en häst!

Seriöst lyssna på den här killen, han både ser galen ut och låter galen!

Pannband

Det har ju blivit inne med nationsflaggan på utrustningen, tycker det är lite coolt faktiskt. Hittade de här pannbanden på henrikssons ridsport, tyckte iof inte de var så snygga men lite balla. Fast USAs var ju skitcoolt!

Undrar hur norge-pannbanden skulle se ut?

Dagens ridpass

Red i en utav hagarna idag (som inte används som hage utan är endast inhägnad). Tog även med mig lille Chips då jag tänkte att han kunde tycka det var kul att följa med. Och idag red jag faktiskt utan nosgrimma vilket jag egentligen inte tycker om alls och jag tycker inte mer om det nu... Börjar med att hon gör sin underbara tvärvändning som vanligt. Sen när jag kommer in i hagen så blir hon så laddad så hon sticker, varav jag inte vågar ta tag riktigt ordentligt utan nosgrimma så det tog ett bra tag innan jag kunde stoppa henne. Hunden var ju skitglad och sprang allt vad han hade. Förstår inte VARFÖR hon gör så här? Liksom det har aldrig varit några problem med sådant förut, hon har alltid lyssnat. Varför har hon fått för sig att hon kan bestämma själv? Känns ju som att jag inte kan rida längre? Så konstigt för hon går just nu jättefint i dressyren, gick jättefint även idag resten av passet. Men så fort vi är ute så gör hon så, på ett ställe kan vara flera gånger, men sen lyssnar hon JÄTTEbra hela resten av ridturen. Vad är det för fel på henne/mig/oss?
Inte nog med det så såg Chips en hare så han stack, jag blev jätteförvånad trodde aldrig han skulle göra det :O Han stack långt dessutom trodde nästan det var bye bye... Och självklart var han överlycklig när han kom tillbaka, dumma hund!

Varför inte?

Följ min blogg med bloglovin

Sitter i solen och det är sjukt skönt!

Gud vad varmt det är i solen, underbart!
Ska väl snart pallra mig ner till stallet och rida henne lite, funderar på om jag ska ringa och höra om jag kan rida för Hans eller inte. Hon har ju blivit ordinerad att äta metacam nu i några dagar pga tänderna. Så jag får ta det lite lugnare, dock kan jag ju rida henne och så men inte lika hårt som vanligt.
Igår var jag och tömkörde, hon gick riktigt bra, ställde inte så höga krav ville mest få henne att bli låg och rund. Hon hade en tendens till att vilja ställa sig utåt i högervarvet. Blev dock lite bättre efter ett tag. Har faktiskt börjat tömköra henne ganska mycket med ena tömmen runt rumpan. tycker det verkar som hon slappnar av mer då och jobbar bättre med ryggen och hon vill hellre inte springa ifrån lika mycket. Jag tror hon skulle trivas på en pessoasele faktiskt. Om jag någon gång har ca 600 kr över kan jag ju testa (är inte gjord av pengar för tillfället tyvärr).
Har även avanmält mig till Solna FRK då metacamen har en karenstid på 14 dagar efter man slutat använda den. Så nästa tävling blir inte förns 8 maj! Känns inte som om det blev så mycket med den här tävlingssäsongen, skittråkigt hade verkligen velat satsa lite nu sista året i skolan, sen vet man ju inte vad som händer liksom... Men jag hoppas fortfarande på att vi kan starta några 1.10 den här våren och att hin även kan gå stadigt i dem så att vi kanske kan gå upp på 1.20 i höst. Men vi får helt enkelt se hur det blir med det. Vill absolut inte skynda fram något vi inte är redo för, för bakslag (som vi haft nu) är inte kul....

MT pessoa sele 590:-

Sent inlägg

jäkla skit :( skrev ett skitlång inlägg sen bestämde sig chroome för att krascha, KUL!
Åkte iaf upp tidigt till stallet idag för att rida ett pass i ridhuset innan vi skulle till veterinären. Tycker faktiskt hon börjar komma tillbaka riktigt bra i dressyren. Går väldigt fint! Red i ett lite högre tempo eftersom det hon hoppas i det tempot och behöver alltså vara stark och stadig där. Övade även lite galoppfattningar och hon fuskar gärna lite (trycker in baken) Dock är hon lite stelare i högersidan men nu kanske jag vet anledningen till det!
Efter ridningen åkte jag och mamma ut till Skå och Mikael Warrenstein för att kolla hennes tänder. Hon hade tyvärr en del sår i munnen och främst i vänstersidan stackaren. Han trodde absolut det hade att göra med att hon var lite svagare i höger sida, hon spänner sig lite i munnen och så blir det inte lika harmoniskt. Han filade iaf lite och det krävdes inte mindre än 3(!) sprutor innan hon lugnade sig riktigt. Jäkla envis häst man har... Mikael visste inte exakt vad det berodde på men jag måste bli bättre på att variera betslingen och även nosgrimmorna. Brukar blanda mellan ett rakt med fasta ringar och ett tredelat. Tycker nog att hon funkar bättre på det raka faktiskt. Sen rider jag både på remont och engelsk nosgrimma (iof mest på den engelska). Ska dessutom ta mig i kragen och införskaffa ett bettlöst alternativ som jag bland annat kan ha när jag rider ut. Men jag gillar inte hackamore på henne! Hon blir så himla framtung och bara hänger sig fast. Har aldrig provat sidepull, det kanske funkar bättre? Har hört att HW ska ha ett bra träns som man kan ha både som sidepull och vanligt träns som tydligen ska vara bra för det inte trycker på huvudet på hästen. Men jäklarns vad dyrt det är!
Efter veterinären smet vi in på Mälarö Häst & Fritid, har aldrig varit där men dom hade ju en massa grejer! Rätt bra faktiskt! Hittade Nova-betten som jag funderat över ett tag nu men de fanns inte i min strlk så vi beställde det. Ska hämtas nästa vecka :)
RAMBO MICKLEM COMPETITION MULTIBRIDLE
1695:- kostar den på strombergsgard.se, ganska fult tycker jag faktiskt...

Hoppträning Hans Westergren

Hoppträning igår, gick faktiskt jättebra! Red på gramanen till en början. Hon var iof jättestel när jag red fram henne så jag fick kämpa som tusan för att få loss henne! Men sen var hon riktigt riktigt fin! När vi skulle hoppa bana tog vi loss gramanen och hon gick jättebra! Inga bockningar eller sparkar utan hon kändes rätt nöjd, jag var iaf väldigt nöjd och Hans med :) Nu äre stallet som gäller. Har lite bråttom för ska på teater ikväll :)

Gud vad mycket bloggtävlingar det finns.

och jättefina priser:)
Klicka på bilderna för att komma till tävlingen!

Hoppträning ikväll!

Idag blir det hoppträning, tänkte åka upp och smörja sadeln och det andra tränset innan för de ser hemska ut! Är nog inte ensam om att slarva med smörjningen (a)
Igår fick Lassie vila faktiskt, hade väl egentligen tänkt rida men skulle jobba och när jag vaknade 7 på morgonen så var jag dödens trött och det snöade ju en hel del så då bestämde jag mig för att lilla damen fick stå.
I söndags red jag ut, tog med mig Chips som inte lyssnade för fem öre! Inte Lassie heller för övrigt, hon har ju fått för sig att hon kan sticka. Jättejobbigt, helt plötsligt blir hon rädd för något, tvärvänder, bockar som en galning, och drar iväg i full galopp. Om jag försöker stoppa henne flyger hon i luften istället (hon blir liksom så laddad så energin måste iväg, antingen framåt eller uppåt) Förstår faktiskt inte varför hon gör så? 90% av gångerna så ser man inget hon skulle kunna bli rädd för. Nu senast var jag tvungen att hoppa av efter att ha gjort samma vändning med bockningar fem gånger (hunden var skitskraj haha) Och då är det inga problem att gå förbi, bortsett från att hon är rätt uppspelt. Någon som har varit med om liknande eller har något tips på vad jag ska göra?

Markarbete

Igår red jag ju som sagt i ridhuset, hade lagt fram några bommar som är bra om man vill få hästen att lyssna och bli rörlig i båda sidorna. Sedan övade jag även lite galoppombyten på henne.
Red faktiskt på graman igen, och jag tycker hon var väldigt fin! Blev väl ca 40 minuters långt pass. Sen red jag även fram och tillbaka till ridhuset istället för att ta transporten som jag brukar, men det var ju så himla härligt väder! Det är det för övrigt idag med så jag ska snart upp och till stallet igen!

Solen skiner :D

Sjukt fint väder idag! Nu ska jag upp till stallet, blir lite markarbete och sen storstädning av skåpet som ser ut som ett jäkla bombnedslag!

Och en till tävling

Länk

När man ändå håller på liksom

Jag skulle bli grymt glad om jag vann den här hjälmen! Gå in HÄR för att vara med du med :)

Tävling!

Gå in HÄR för att vara med du med!

Dagens ridpass

Kom hem från stallet för inte så länge sen. Red på volten som var väldigt lerig och ganska tungriden, hovarna sögs nästan fast på vissa ställen så det blev lite jobbigare för henne. Red ca 40 min. Hon kändes rätt bra även idag! Red utan graman och i traven var hon väldigt fin, lite "ryckigare" i galoppen men för det mesta stabil och stadig. Lite förvånande nästan för hon brukar alltid vara så jäkla dålig på banan, kan liksom inte koncentrera sig. Men jag orkade inte rida ner till ridhuset och ja nu gick det ju bra så :P
Lassie 5 år

RSS 2.0