Senaste dagarna.

oj, har inte bloggat på jääääättelänge men har haft så fullt upp så det är helt sjukt! varit vaken 24/7 i en vecka minst. Var på UF-mässan igår och i måndags, vilket gick jättebra! Men tog ca 12h per dag så har inte hunnit med Lassie. Så hon har vilat i tre dagar.

I lördags var det ju iaf tävling på Stäket. Det var helt sjukt kallt och klass 2 varning=kaos. Det tog väldigt lång tid då de skulle "kompensera" för alla strykningar och ta extra lång tid på sig så alla hann i tid. Har nog aldrig fryst så mycket tror jag. Tyvärr gick det inte särskilt bra heller, fick två stopp i 1m. Det var in i kombinationen, vet ärligt talat inte riktigt varför, var på henne som fan men nej hon ville inte. I 1.10 vägrade vi ut oss. Hon gick skitbra på de 4 första hindren sen kom vi lite nära på 5an då svängen dit var rätt svår med ett hinder som stod ivägen och hon var itne riktigt med på att det skulle hoppas. Så sen på 6 vägrade vi ut oss, i kombinationen igen. Skitskumt, det är inte likt henne! Så hon har fått ta det lugnt den här veckan och sen nästa vecka ska hon få vila helt så får vi se om hon känns lite piggare sen. Är nog inte bara vi människor som är trötta på vädret. Funderar på om jag ska starta en 90 klass också så hon kan få lite självförtroende. Får hoppas det blir bättre då!

Dressyr i ridhuset- Onsdag

Det är så jäkla mycket just nu så jag hinner inte med någonting, springer runt som en galning hela tiden och det lär fortsätta även nästa vecka. Ska bli skönt med lov.

Igår tog jag iaf transporten till ridhuset, och red lite dressyr. Hon gick skiiitfint! Var jättemjuk och stadig och vi gjorde klockrena byten och hon gick även super i förvänd galopp.Jag som aldrig brukar kunna blanda dessa två eftersom hon gärna vill visa att hon kan och det blir lite för mycket för henne när hon ska göra båda. Så jag var absolut jättenöjd! Sen gjorde vi även lite öppna, sluta och skänkelvikning också. Red ca 50 minuter.

Fast jag fick ta en liten omväg till ridhuset för en lastbil hade sladdat av vägen varav hela vägen var blockerad! Men det gick ju bra ändå.

Bild från 2008, längtar efter sommaren just nu!


Hoppträning Hans Westergren

Idag var det hoppträning för Hans, dock blev det bara jag som var med så jag fick extra mycket fokus på mig. Vi hoppade inte så mycket då hon gått en hel del med tävlingar m.m. men jag ville ändå hoppa några språng. Och det kändes bra! När jag väl trycker på henne lite mer samtidigt som jag har kvar lite i handen så går hon skitbra! Får inte sitta och mesrida inte ;) men hon är så himla tjurig tycker jag, tror det kan bero på att hon har börjat fälla och säkert kommer hon väl brunsta snart. Hans sa att hon är av den "modellen" och speciellt nu när hon är så uppe i kondition. Får väl se om det blir bättre snart. Nu ska jag sova, godnatt <3

Igår

Lassie fick vila igår, tyckte hon kunde behöva det då hon gått en hel vecka. Men idag blir det hoppträning- och det behöver jag känner jag. Fast Hans har tvingat mig att ta med mig filmen från i söndags, funderar på om jag ska råka glömma den hehe (a)
Hoppas iaf det går bra idag och att hon är lite mer framåt, dock behöver jag träna när hon inte är så mycket framåt men men.
Har blivit vääldigt dåligt med bloggande men det är extremt mycket med allting just nu, läxor, UF-mässa som tar hur mycket tid som helst och en massa annat...
Skriver mer ikväll om hur det gick och så!

Swarovski pannband med luva?

Jag tycker swarovski-pannbanden är skitsnygga, och skulle inte tacka nej till en i silver. Och jag tycker även det är snyggt med luva på tävling, men vad tycker ni om att blanda dessa två? Såg ganska många idag som hade både swarovski-pannband och luva och tyckte nästan det blev lite för mycket... Tycker nog att de passar bäst var för sig faktiskt.
Men vad tycker ni?
+

Strömsholms RS

Usch usch det gick inte bra idag... Red ju bara en klass, 1.10, och vi stannade ut oss på tredje hindret! Hon var så himla spänd och även fast Hasse sa till mig igår om att jag måste trycka på henne så gjorde jag inte det tillräckligt mycket. Vill slå mig själv lite för det :/ Men jag tycker ändå hon var rätt oschysst som stannade då jag ändå hade lite tryck i henne och det var abslout inget läskigt hinder. Tror tyvärr att hon även vart lite stissig på framridningen/hoppningen som jag måste säga var helt usel. Fanns ingen framridning så vi fick trängas 10 pers samtidigt därinne varav det blev så trångt så folk red in i varandra! Jag som hade behövt rida fram lite mer ordentligt fick ta det väldigt lugnt då även framhoppningen kryllade av människor som vandrade runt hit och dit. Synd. Men men, bara att ta nya tag till nästa helg. Som ska gå bättre! Punkt.
gammal bild från Mälarhöjden 2008

Gårdagens ridpass/hoppträning

Red för Hans igår igen, skulle "hoppa av" henne lite så hon var lite lugnare imorn (hon har en tendens att vara lite för övertaggad ;)) Det gick helt okej, inte jättebra men ok. Jag måste tänka på att ha henne lite mer framme med mer tryck i galoppen när vi hoppar! Jag är så van vid att hon alltid rusar och att jag måste backa så när hon är lite lugnare fortsätter jag backa fast jag måste vara lite mer på. Tog bara några få språng sen bar de

Gårdagens ridpass

Hann aldrig skriva igår, hade väldigt bråttom. Men vi var iaf ute i hagen och red, hann inte ner till ridhuset så hon fick pulsa lite i snön. Hon är fortfarande extremt pigg! Men jag tyckte hon gick rätt bra, blir mjukare för varje gång :) Red ca 40 min. Idag ska jag hoppa några språng inför imorn mest bara för att checka av och låta henne hoppa av sig lite så att hon inte är så galen imorgon. Skriver mer om det sen!

Nya regler för hoppskydd på unghästar!

Dom har ju kommit med nya regler angående bakbensskydd för unghästar. Varav jag inte har brytt mig märkbart över det eftersom att Lassie fyller 7 i år. Men så såg jag nu att det står till och med 7 år? Vilket betyder att det gäller även mig. Men jag tycker det verkar väldigt förvirrande eftersom de ändrar hit och dit hela tiden. Vad är det som gäller egentligen?
Hur som helst blir det väl till att åka upp och mäta skydden idag och se om det håller måttet. Men jag tycker det verkar så luddigt så jag undrar om de ens själva har någon koll på vad som egentligen gäller eller inte. Har iaf hört att de gamla eskadronskydden ska funka. Undrar om det inte är dom jag har. Annars blir det lite jobbigt imorn när jag ska tävla...

Hoppträning Hans Westergren

Hopptränade idag, och jag tyckte hon kändes riktigt bra faktiskt! Är lite stel fortfarande men det blir bättre för varje gång ändå, och jag tror faktiskt det är något jag kan jobba bort. Var själv idag vilket var bra för då kunde jag få lite mer hjälp än vanligt och vi hoppade inte särskilt mycket. Men jag fick hoppa en bana på 1.10 iaf. Fast hon stannade faktiskt på ett hinder, när jag tyckte jag kom jättebra emot så bara sprang hon undan, så jag blev jätterädd att hon fortfarande skulle ha ont men jag tror faktiskt det var jag som inte gav tillräckligt med stöd på innertygeln. Hon var dock väldigt pigg idag! Men det är förståeligt.

Så nu blir det nog tävling på söndag iaf, vi ska hoppa några språng på lördag så att hon inte är helgalen sedan på söndagen så ska det nog gå super tror jag!


Dagens ridpass

Idag var sadeldoktorn här igen, äntligen fick jag tillbaka min sadel! Som satt som en smäck! Red ute även idag, även fast såret på hoven såg riktigt fint ut. Red bort till en äng där jag brukar galoppträna ibland då den är väääldigt stor och bra (och roligare än den trista hagen...) red i ca 50 min totalt. I början var hon lite motstridig, främst i höger varv men jag tyckte det släppte väldigt snabbt och efter ett tag blev hon lösgjord och fin. Står några stockar på ängen så jag kunde faktiskt inte låta bli att prova hoppa några småsprång och hon tyckte det var jättekul. Så inte har damen ont längre inte! Och hon var fortfarande suuperpigg! Lite jobbigt för det tar sån tid innan man kan börja jobba henne men ändå, jag klagar inte. Idag var det faktiskt väldigt nära att jag ramlade av till och med!
Imorn hade jag faktiskt tänkt vara med och hoppträna för att se hur hon känns, kanske blir det tävling ändå? Beror helt på hur hon känns nu dagarna fram över. 

Kan det bli sötare eller?


Dagens ridpass

Idag vågade jag mig ut på henne, hon hade nämligen ingen feber och jag tyckte såret (eller upptrampet eller vad man ska kalla det) såg rätt fint ut. Dock var hon fortfarande lite svullen på vänster bak men det kan ju ta ett tag innan det lägger sig.
Så det kändes skönt att få hoppa upp på hästryggen igen. Även fast hon var så sjukt pigg så hon visste knappt vart hon skulle ta vägen! ! ! Det var väldigt mycket upp i luften och först tänkte jag att hon kanske hade ont men jag tyckte hon kändes väldigt larvig och laddad. Så jag lät henne springa av sig lite (inte så lite kanske, hon kutade runt som en galning) Så tillslut kunde jag börja jobba henne lite grann. Och det gick bra tycker jag, var rätt jobbigt för henne eftersom jag red i hagen men ganska hög snö. Men det gick ändå att få igenom henne i alla gångarter och så så jag är nöjd. Blev ca 40 minuters ridning.
Och imorn kommer min sadel! :D

Kom hem NU, DET BRINNER!

Det var vad min pappa ringde och sa till mig för typ 2 timmar sen! Heelt panikslagen stod han och snackade om att det rykte i väggen och att brandkåren är på väg och jag måste åka hem från stallet nu. Så när jag kommer hem så står det två feta brandilar och en polisbil och blockar hela vägen. Och huset kryllade av brandmän! Min stackars lillebror fattade ingenting när han kom hem för ingen hade pratat med honom. Inte den vanliga synen man möts av när man kommer hem direkt!
Det gick iaf bra, dom vandrade runt här i nån timme och kollade runt en massa men pappa var tvärsäker på att hela
huset skulle brinna upp! Hade något att göra med eldstaden, så det blir till att ta hit sotaren innan vi eldar igen. Jag
kommer frysa ihjäl.
(Det här har ingenting med hästar att göra men tycker det är så sjukt så...)

Ingen tävling nästa helg

Har ju bestämt mig för att inte vara med på Strömsholm på söndag. Men åååh vad trist det känns! Måste bara få skriva av mig lite (a) Har verkligen sett fram emot den och hon som varit i toppform och allt. så det känns jättetråkigt att hon inte kan vara med, men det är ju det rätta. Om inte hon blir bra på ett litet kick, men det tror jag inte. Och det är bara dumt och onödigt att chansa. Triiiiiist!
Ska föresten se om jag inte kan lägga in lite fler filmer snart :) fast nu väntar mer plugg och sängen

Promenad idag igen

Lassie var svullen och varm i benet även idag. Och lite öm där vid hoven. Dessutom hade hon lite lite feber (38,5) så jag vågade inte rida henne idag. Tog en promenad på med BoT ca 50 min totalt ner till Hans  för att höra vad han trodde om det. Han tyckte jag kunde rida, men i snön så såren inte blir smutsiga. Och absolut inte hoppträna.
Så jag har bestämt mig för att inte tävla på söndag. Trist men det är bättre jag väntar tills hon är bra än att skynda på någonting som kan bli värre. Vi får se om jag ens kan vara med på Stäket nästa helg, det kan ju ta ett tag innan hoven läkt. Känns väldigt tråkigt måste jag säga :(
Försten, när jag skulle lämna henne i hagen sen så ser jag några som står i hagen och en av hästarna ligger med benen rätt upp i vädret! Stackarn hade fastnat, som tur var verkade det inte så allvarligt men det var inte första gången det händer. Lite läskigt, om ingen hade sett honom liksom!
väldigt dålig bild men det är liksom lite uppfläkt längs med kronranden i ca 5 centimeter. Ser definitivt ut som att hon blivit trampad av någon.

Promenad med svullen häst

Idag var lillskruttans vänstra bakben väldigt svullet. Hon kändes inte direkt öm och jag kunde inte se att hon haltade men det var som sagt svullet och på såret på vä. framhov var hon lite öm men inte svullen. Så jag gick en promenad på ca 45 minuter med henne. Hon fick ha Back On Track på ryggen i ungefär 2,5 h. Jag hoppas svullnaden gått ned tills imorn för nu har hon vilat alldeles för länge. Tror faktisk bara att hon fått en lårkaka och att det inte är någon fara. Så jag hoppas jag kan vara med på hoppträningen på tisdag eftersom jag ska debutera 110 på söndag. Men känns hon inte fräsch får jag såklart ställa in tävlingen.
Men det ser ju inte så jättekul ut, idag - två dagar senare.
hahaha vad ful hon är här, hon ville inte alls vara med på bild idag... och bortse från min provisoriska brösta till BoT som jag tycker åker bak så himla mycket. Måste ta och köpa en riktig brösta!

Vinn ett Kingsland pannband

Gå in här för att vara med och tävla du med!

Martha Ridewear

I torsdags så hade Hästhoven kvällsöppet och de från Martha Ridewear var där för att prata om sin kollektion och så kunde man klämma lite på kläderna och även förboka om man var intresserad. De har väldigt snygga grejer och de verkar riktigt sköna. Men smakar det så kostar det... 1800 kr för ett par ridbyxor. Iof ligger de flesta ridbyxorna idag runt den summan men det är ju fortfarande dyrt. De här chinosen tyckte jag var finast:
Om de fanns i vitt så skulle jag kunna tänka mig att ha dem på tävling, men än så länge är det bara khaki de har.

Gårdagens ridning

Tog tåget hem igår för att ta hand om Lassie. Skulle rida igenom henne och se så att hon fortfarande inte var spänd. Blev jättesent och när jag väl kom upp så har någon trampat henne på vänster framhov, på utsidan så det kan inte ha varit hon som gjort illa sig själv. Blir lite bekymrad över alla sår hon fått på senaste tiden. Om det fortsätter får hon nog ta och byta hage. Men de har verkligen gått bra ihop i alla år liksom... Konstigt.
Tyckte inte hon verkade halt så jag bestämde mig för att rida på banan, och ta det ganska lugnt. Men hon var hemsk! Så fort jag försökte böja henne så ställde hon sig på bakbenen och tillslut räckte det med att jag la på skänkeln för att hon skulle börja bocka och verkligen försöka slänga av mig! Så efter en stunds rodeo gav jag upp, antagligen har hon ont fortfarande, ska se hur hon är idag. Hon kan ju faktiskt vara halt bara det att det inte riktigt syns. För det är inte likt henne att hålla på sådär :/

På väg till Götene

Idag var jag ledig så åkte upp på förmiddagen för att gå ut och gå med henne och vovven. Möttes av en glad men lite söndertrasad häst :( Hon har gjort någonting i hagen, vet inte om hon har busat med kompisarna eller nåt... Men hon hade iaf ett ganska djupt sår på insidan av vänster bak, typ ovanför hasen precis. Och så lite "brännsår" över det och det var ganska blodigt. Men hon verkade inte halt eller så men jag ska hålla lite koll på det. Spolade rent och hade på lite jodopax.
Träffade Karro (kiropraktorn som även står i samma stall) som kände lite snabbt över ryggen på henne och tyckte det var mycket bättre. Får hoppas det håller sig. Blev iaf en timmes promenad i strålande sol.
Nu sitter jag i bilen på väg till morfar i Götene. Han mår inte bra, mamma är redan där men vi ville hälsa på honom innan det är försent.. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, tycker det är jättejobbigt och tänker mycket på honom.
Kanske att vi svänger förbi Skara Hästsport imorgon, men vi får se, åker ju dit för att vara hos morfar och eftersom jag måste åka hem imorgon så tror jag inte jag hinner med det. Men kanske. Då ska jag iaf köpa en aachenögla för det verkar vara omöjligt att få tag på i Stockholm. 


Kiropraktorn

Kiropraktorn var hos Lassie idag, och av olika anledningar fick hon ta det själv. Pratade med henne efteråt och hon sa det att Lassie var ordentligt spänd i ländryggen, nästan så att hon sköt rygg. Och även lite grann i nacken (främst högersidan) och i bogarna. Hon gick igenom hela henne men med mest fokus på just rumpan. På något sätt kändes det rätt skönt, alltså klart det inte är kul när ens häst har ont och står och spänner sig, men det visar att jag är rätt snabb på att förstå hennes signaler. Och även att jag inte rider så tokigt, och inte alls slarvar i markarbetet! Hon är ju som sagt en väldigt samarbetsvillig häst som verkligen vill vill vill så när hon blir sådär är det något som inte stämmer.
Åkte iaf upp till stallet direkt efter praktiken runt 8 och gav henne mat och satte på henne Back on Track ryggplattan. Sen efter att jag själv fixat mat till familjen (stressigt värre..) så hann jag åka upp till stallet. Chips fick följa med och det blev en promenad på 45 min. Det är viktigt att man går med dem när de blivit behandlade. Och med BoT så pumpas blodcirkulationen igång lite extra.
Ska gå med henne imorn med och sen på lördag kommer jag rida igenom henne lite i skritt och trav, se så hon är mjuk och rörlig annars får Karro gå på igen för det satt tydligen ganska ordentligt.
Nu vet jag inte varför jag är vaken längre, godnatt

Horseware

Vinterns bästa köp är definitivt mitt nya täcke från Horseware! Har haft en hel del problem med att hon lätt får skav och nu den här vintern har det varit värre än någonsin eftersom hon musklat på sig så väldigt och dessutom är klippt. Så för några veckor sedan köpte jag ett Rhino plus och ett Rambo liner (undertäcke) och nu finns det inga spår som hest kvar från skavet. Helt otroligt måste jag säga, och nu är jag fast med HW haha. Ska spara ihop till ett Rambo california som jag tänkt ha som övergångstäcke när det blir lite varmare. Synd bara att det är så dyrt :/
Hade faktiskt bilder på hur det såg ut på min mobil men jag såg att jag råkat ta bort dem tyvärr...
Hittade ingen bra bild på när hon har dem på sig så lånade dessa från strömsbergsgård där de även är köpta

Dagens ridpass

Tog det ganska lugnt idag, red i ridhuset ca 30 minuter och ville mest bara rida igenom henne ordentligt. Mycket förböja och i både skritt trav och galopp. Tyckte det gick helt okej, dock så protesterade hon lite väl mycket när jag krävde mer av henne. Vet inte om det kan vara så att hon har någon låsning eller om jag bara måste fortsätta i det läget och jobba loss henne istället. Men jag tar det säkra före det osäkra, kiropraktorn ska kolla henne imorgon. Var ändå drygt 3 månader sen så det är nog dags och checka igenom henne ändå. Så får vi se sen om det bara är jag som slarvat i markarbetet eller om hon faktiskt har ont.

Hoppträning Hans Westergren

Usch vad dåligt det gick idag! Det var typ tredje världskriget mellan mig, hästen OCH tränaren. Ingen kom särkilt bra överens (brukar annars aldrig tjafsa med varandra..) Hon tog inte skänkeln ordentligt utan tryckte ut bogen i svängarna och "genade" som bara den. Plus att det inte kändes som det fanns något riktigt bjud i henne alls även fast hon tog fart mot hindren så vart allting bara helfel. Men efter en del hårda ord från Hans och massa svett och en del tårar gick det bättre. Fick rida på en volt i galopp och förböja henne för att verkligen få igenom henne men hon var så himla stel! Det gick verkligen inte och hon försökte allt för att slippa. Värst var det i höger varv. Efter ett tag blev det dock okej så då fick jag komma på de sista hindrena. Sen nästa runda började jag på volten tills hon var riktigt rund innan jag började hoppa och då gick det tusen gånger bättre! Då var det helt plötsligt hur lätt som helst att se avstånd och hon väntade ut mig mot hindret.

Hans sa att det ligger i markarbetet. Vilket nog är sant eftersom hon har börjat "fuska" så mycket på senaste tiden, skjuter ut rumpan HELA tiden. Vilket jag inte fått riktig bukt med men jag tror det kommer bli lite bättre from nu, måste helt enkelt böja henne ordentligt så hon blir stark även där. Men det jag är tveksam till är om det är allt, hon var verkligen hemsk idag och hon som annars alltid brukar vara så samarbetsvillig liksom. Ända gångerna hon inte varit det är när hon haft ont någonstans. Så jag ska ta och ringa Kiropraktorn imorn och fixa en tid. Skulle inte förvåna mig om hon har någon låsning; dels för att hon gått så himla fint fram tills kanske 2 veckor sen, dels så har sadeln inte suttit något bra och så var det även ett ganska bra tag sen hon kollade henne sist. Det måste ha något med det att göra även om det såklart ligger i markarbetet också. Vi får se vad hon säger sen.
Såhär såg Lassie ut i somras när hon hade en låsning i nacken som jag först inte fattade vad det var...

Vilket träns tycker du är finast?

Vad tycker ni om det här tränset från Dyón WC kollektionen?
Jag tycker det är väldigt fint, men lite tveksam till snabbknäppena- smart visst, men hur snyggt är det på tex tävling? Är ju i och för sig mest tänkt som ett träningsträns men skulle ni kunna tävla i det? Eller skulle ni istället satsa på det här tränset från GlenGordon? Fast ändå gillar jag Dyons träns eftersom det inte har några remmarr som trycker över nacken.

Tävlingsterminen

Är det bara jag som tycker det finns väldigt få tävlingar utsatta på tdb? Vet inte om de bara inte lagt in alla men det är inte så många inom Stockholms län. Som tex nästa tävling är i Strömsholm, vilket är minst 1½timme härifrån. Lite segt. Nästa för min del efter det är i Stäket sen döljer det ytterliggare tre veckor... Fast för min del blir det nog inget förrän en månad senare då Botkyrka är eftersom jag ska till Idre under sportlovet vilket betyder hästlös.
Jaja, hoppas jag får tillbaka min sadel imorn. Har inte hört något från sadeldoktorn och han svarade inte när jag ringde :S Ska prova imorgon bitti också. Trivs inte riktigt i den jag har nu, är så hård och lite väl uppbyggd för min smak. Men jag är väldigt tacksam för att jag får låna den!

Men, vilka tävlingar har ni inplanerade hittills?

Veckans planering

Måndag-
Styrka/kondition på åkern

Tisdag- Hoppträning
Onsdag- Markarbete
Torsdag- Vila
Fredag- Markarbete
Lördag- Dressyr
Söndag- Uteritt

Ridning i djupsnö

Kom hem från stallet för inte så länge sen, det är skönt med måndagar eftersom jag hinner rida innan skolan då. Kunde först inte bestämma mig om vi skulle till ridhuset och köra lite markarbete eller om jag skulle pulsa i snön på åkern.
Det blev åkern... Snön är riktigt djup nu så det var verkligen jobbigt för henne. Men precis vad hon behöver, så hon blir starkare i benen och lyfter på frambenen lite mer. Red inte så länge då det var väldigt jobbigt för henne men kanske 40 minuter. Mycket trav och även lite galopp. Och idag var det inte alls lika kallt- jag som hade satt på mig så mycket jag kunde höll på att svettas ihjäl istället!
bild från igår, väldigt vacker haha:P

RSS 2.0