Dagens ridpass- ridhuset

Idag var Lassie SKIIIITFIN!
Vad kommunikationen mellan oss idag kändes bra! Red utan graman och trodde hon skulle gå tillbaka lite till hur hon varit innan helgen men absolut inte. Det kändes som att det fanns en lite osynlig graman där haha och det är ju jättebra för det är ju så jag vill ha det. Jag fokuserade som vanligt på att sitta superstill med händerna och det märktes verkligen hur nöjd hon var. Och hon var vääldigt lyhörd. Gick verkligen toppen idag blir så glad :) Har ju känts som det varit lite mycket fight mellan oss på sista tiden men idag tändes hoppet igen haha! Red dock inte så hårt då hon vart väldigt trött igår och eftersom hon gick så fint idag ville jag inte hon skulle tröttna utan det ska kännas kul även nästa gång. Ca 25 min.

Hans Westergren

Hoppträning för Hans idag. Red på gramanen jag köpte igår och vi hoppade så pass lågt så den fick hänga med hela passet. Men hon gick rätt bra faktiskt. Känns som vi kan få till det här och få tillbaka den sjukt fina lilla pållen jag hade för nån månad sen! Fast förhoppningsvis bättre. Men nu märktes det verkligen att hon slår upp med huvudet, inte så jättehögt men ändå kommer hon inte i balans utan bara rusar på, nu lugnade hon faktiskt ner sig väldigt mycket! Red ca 1 timme och hon blev rejält trött så imorn blir det nog inte så hårt men vill ändå rida henne så lite lösgörande arbete får det bli.
Men jag har fått stränga order om att bara rida med gramanen 2 ggr i veckan. Tycker faktiskt den är lite läskig, man hör ju så mycket dåligt om den men jag tror den är bra för mig- just nu iaf.
Sen så tror jag jag ska införskaffa ett nova-bett, dom ska ju vara väldigt snälla mot hästen och jag tror hon skulle gilla det! Så nu ska jag mäta hur stort bettet är :) Vad tycker ni om Nova-bettet? Bra/dåligt?

Nytt täcke!

Idag gjorde jag ett superfynd faktiskt ! (Fast det svider nåt extreeeeeemt i min plånbok) Känns som jag kommer va fattig for life...
Skulle egentligen bara åka och köpa en graman på Hästbutiken men jag gillade den inte så åkte vidare och tänkte att hööks lär ju ha en billig så det blev en tripp ända till Upplands Väsby. Och där finns det ju lite olika hästaffärer och det hela slutade med att jag blev ett Rambo California rikare ! Det var nedsatt 20% och jag är i jättebehov av det eftersom vi kommit fram till att kräsna lilla damen (Lassie) inte kan ha något annat än HW då hon får skav jättelätt. Och nu är det hon har lite varmt och jag vill inte sätta på ett av de gamla täckena och ge henne skav igen. Så det känns jätteskönt. Och förhoppningsvis kommer jag inte behöva köpa nytt täcke på några hundra år då de här jag har nu ska klara alla olika väder.  Hoppas kvalitén är så grym som de säger bara.
Hööks graman var slut så det blev en från Horze istället, såg exakt likadan ut som den första jag tittade på men men kände inte riktigt att jag ville läka 1100 på något jag inte vill använda så mycket. Inte ens mina tyglar kostade så mycket liksom.
Ska upp och prova imorn, hoppas det passar ska försöka fota oxå :)

uteritt i fina solen

Idag blev det bara en väldigt kort skrittur på 20 minuter. Hon har ju gått väldigt hårt de senaste dagarna och huvudet behöver nog vila så det kan sätta sig lite. Krävde ju rätt mycket av henne. Lille Chips fick följa med oxå :)

Idag har jag även städat transporten, blev bilen igår och transporten idag. Stått med högtryckstvätten så nu är den någorlunda ren iaf !
En sån här står hemma på vår parkering

Senaste veckans ridning

Min uppdatering är inte okej.... Jag håller ju inte koll på vad jag gör eftersom jag varit så olydig och slutat skriva i min dagbok. Får ta och sätta mig ner någon dag och föra över allting som står här så jag inte slutar med den.
Men sen jag skrev senast (som var en vecka sen!):
Tisdags - Hoppade för Hans Westergren. Gick inte så bra, hon tjafsade en hel del och liksom vill inte riktigt. Känns inte särskilt harmoniskt, det har typ satt sig i huvudet att hon måste rusa mot hindren och det måste jag försöka få bort. Hans hade en ny teori idag om att hon går i fel form när hon hoppar och då tror hon att hon måste ta i så mycket hon bara kan vilket gör att det blir väldigt jobbigt för henne så hon protesterar när det blir lite högre. Så hoppade ganska lågt idag och försökte bara få henne att gå i ett lugnt tempo.
Onsdags - Red dressyr i ridhuset, gick helt okej tycker jag. Hon var rätt lugn och jag fokuserade nästan bara på att rida så stadigt som möjligt och inte ställa några krav på henne. Gick bättre i traven än galoppen, där vill hon inte riktigt slappna av tycker jag.
Torsdag - La fram ett litet minihinder på kanske 50 cm som jag skuttade över några gånger. Red dock mest dressyr och lösgörande såsom serpentiner. Gick helt ok. Pratade lite med Hans som tyckte jag skulle rida mycket utan stigbyglar för att få en bättre balans då hon är väldigt känslig och så fort jag hamnar lite snett eller liknande blir hon irriterad.
Fredag - Idag fick Lassie vila, skulle fira Sara som fyller 19 IDAG (läs: Måndag), GRATTIS !
Lördag - Tog transporten ner till ridhuset och red för Hans. Efter ett tag satte vi på en chambon för jag ger omedvetet en liten eftergift i galoppen främst i fattningen så då ville han att hon inte skulle få den möjligheten vilket hon inte gillade alls. I traven var det inga problem tyckte kanske det var lite obehagligt i början men sen gick hon jättefint. Men i galoppen, då stod hon på bakbenen. Så då kom linorna fram och jag fick hoppa av så han kunde longera henne. Och det tog lååååååång tid innan hon kunde acceptera chambonen och söka sig framåt neråt istället för att köra sitt egna race. Höger varv var mycket värre än vänster. Blev ett långt pass (1,5h)
Söndag - Körde för Hans idag igen för han tyckte det var viktigt att vi verkligen fick igenom det här. Idag fick jag rida på graman, första gången någonsin för henne. Men hon accepterade den bra. I traven tycker jag inte det är några problem däremot i galoppen och då är den bra för då kan hon inte rycka upp med huvudet. Efter lite protester gick hon bra! Övade väldigt mycket galoppfattningar eftersom det är där hon inte riktigt vill. Sen i slutet gick hon sååååå fint i traven ! Skitduktig så jag var absolut nöjd. Svettig blev hon oxå stackaren :)

Tömkörning

Igår tömkörde jag, och både jag och Lassie blev leriga från topp till tå ! Var på volten för en gångs skull, och nu är det helt okej där. Men vääldigt lerigt.
Hon ville inte riktigt slappna av men mot slutet gick det bättre faktiskt. Körde ca 40 min och iaf jag blev rejält trött. Fick bli en dusch sen när vi kom tillbaka.

Sneda stigbygelplattor?

Ett av de största problemen jag har med min ridning är mina hälar. Jag har en tendens att på nåt vänster knipa med benen så att tårna sticker ut och hälarna går in i magen på pållen. Har man en överdrivet känslig häst är det inte bra. Men det spelar ingen roll hur mycket jag än kämpar med att trycka ut hälarna så hamnar dom där iaf. Nu har det iof blivit lite bättre men innan ett hinder tex ja då är dom där igen. Sjukt irriterande ! Så jag har börjat fundera över om inte sneda stigbygelplattor skulle kunna funka som en hjälp. Upplever faktiskt att det blir lite som ett hålrum mellan stigbygel och fot när jag håller foten "rätt". Jag kanske är utåttåad eller nåt ? Hur som helst, ska nog faktiskt åka förbi Hästhoven idag och se om dom har några så kan jag testa dem på hoppningen ikväll !

Tävlingstermin vt

Stockholms FRK 1.00 + 1.10 Strök mig från den då jag ville starta nån 0.90 först
Djursholms RK 0.90 + 1.00
Södertörn Ryttarcenter TK 1.00 + 1.05
Solna FRK 1.00 + 1.10
Hufvudsta RK 1.00 + 1.10
Märsta RK 1.00 + 1.10
Botkyrka RS 1.00 + 1.10 (dock har inte anmälningstiden startat ännu...)
Sen får vi se vad det blir mer, men antagligen Mälarhöjden, Märsta igen och kanske Färingsö RS. Får se om vi debuterar 1.20 i vår, skulle vara grymt kul men det beror på hur hon går, hoppas ! Men jag vill inte stressa, ser hellre till att det går bra i 1.10 innan jag går upp i klasserna :)
Nu väntar stallet och tömkörning !

Veckans planering

Länge sen man gjorde en sådan, för den här bloggen är ju såå aktiv ;)
Men iaf.
Måndag: Tömköra
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Vila
Torsdag: Markarbete
Fredag: Dressyr
Lördag: Markarbete
Söndag: Uteritt/kondition

Stort behov av nytt täcke

Just nu skulle jag VERKLIGEN behöva ett nytt täcke till Lassie. Nu när det börjar bli varmare ute är hennes Horseware-täcke lite för varmt. Problemet är bara att hon får så lätt skav av andra täcken och ärligt talat så är HW det enda jag hittat som verkar funka. Vilket är underbart ! Problemet är bara att de är rätt dyra...
Just nu kikar jag iaf på ett Rambo California. Har hittat en sida som har 25% rabatt på dem men de säljs i england har jag för mig. Men kostar alltså £129 istället för £172 och det är ju bra mycket billigare än i Sverige! Men det känns ju lite knöligt att beställa från utlandet, tänk om det blir något fel med storlek eller nåt liknande?

Dagens ridpass

Igår tog jag transporten ner till ridhuset, var uppe väldigt sent så det var ju mörkt. Och självklart funkade inte belysningen ! Men vad gör man inte? så det fick bli att rida i mörkret, lite obehagligt men det funkade ju, tog det ganska lugnt med henne. Övade lite galoppombyten och skänkelvikningar för att få henne samlad och för att hon ska lyssna lite bättre på mig. ca 40 min
Även i förrgår red jag i ridhuset, gick rätt bra, ca 45 min. Tyckte ändå hon var helt okej lugn faktiskt. Nu är hon mest knäpp när man rider ut och hoppar. Får hoppas det går över, lite grann iaf så man kan rida henne ordentligt och börja komma upp i klasserna.
Sen köpte jag en Krafft Grund idag, det foder hon ätit i stort sett hela tiden men nu på senaste tiden har jag ju gått över till Groov 125 men det verkar som det går henne lite mycket åt huvudet. Så nu kommer jag successivt övergå¨till grunden så får vi se om hon blir bättre :)

Pay and jump

Idag var det Pay and Jump på Kärsgatan. Hoppade 90 och 1 meter. Då hon inte känts helt superfräsch så har jag valt att gå tillbaka till 90 och inte starta 1.10 förns det känns lite bättre mellan oss. Men iaf, hon var superpigg och laddar verkligen till ordentligt. Sen är hon ju som sagt så j**la känslig så så fort jag kommer åt henne tjurar hon till så man får vara extremt lätt i handen och med skänkeln. En meter gick bättre än 90, fick ett pet men det var nog mest otur, kom lite tajt in på hindret då hon drag iväg sådant men jag var ändå rätt nöjd med den rundan. Gick iof väldigt fort men jag valde själv att låta henne gå i ett högre tempo för det känns inte som rätt tid att tjafsa med henne.


Igår, idag, på söndag

igår var det hoppträning, första gången på tre veckor. Först kändes hon lite seg faktiskt, men sen jäklar kom hon igång. Och tjurade som fan! Men pigg var hon. Blev en hel del sparkandes bakut och bockningar. Vet inte om det beror på att hon fäller? Hans kom på att det kan ha med fodret att göra, eftersom hon inte gått så hårt nu så kanske hon får lite väl mycket energi i skallen även om jag faktiskt drog ner på fodret när hon fick stå. Men sen så bytte jag ju foder för en eller två månader sen för att hon skulle få lite mer protein. Men det kan ju ha blivit för mycket. Ska iaf dra ned lite på maten sen får vi se hur hon går när den tar slut, eventuellt att jag byter. Vi får se.
Idag blir det nog ridhuset igen, ska städa lite här hemma så mamma och pappa blir glada när dom kommer hem (är ensam hemma för dom är i alperna och har det bra...) Så jag städar nog medans det är ljust faktiskt. Mamma kommer säga att jag är dum i huvudet men men, annars blir det inte av haha :P
På söndag är det pay and jump på Kärsgatan, tror faktiskt jag ska vara med. 90 och 1 meter blir det bara men jag vill inte att hon ska börja stanna så bättre att backa ett steg.

Igår och idag

Igår blev det uteritt igen, hade egentligen velat rida i ridhuset men har inte haft tid att ta mig an transporten, ska ut och göra det nu faktiskt. Och så har jag haft hunden under helgen så jag ville inte lämna honom ensam. Lassie var superpigg igen och satan vad hon blir stark då. Överskottsenergi så det skriker om det ! Chips hade iaf kul, jäklar vad snabb han är! Han sätter ju av i samma fart som Lassie när jag nästan låter henne gå. Red ca 50 min.
Idag tror jag att jag ska lägga ut några bommar och öva avstånd och relaterade avstånd i ridhuset. Jobbigt nu när det är skare ut, går inte att rida på s¨många ställen ute för det är så hårt. Synd.

heeeeeeeeeeej

oj, här var det dött. Inte meningen.. Men har inte ridit så mycket på senaste, förra veckan var jag nämligen i idre och då fick Lassie vila och hon fick faktiskt vila även veckan innan det, vara bara ute och skrittade några gånger. Tror hon har varit mycket nöjd med att bara få gå runt och strosa lite, då hon inte kändes riktigt 100-fräsch för tre veckor sen. Tyvärr har det inte blivit så mycket rida av den här veckan heller, inte avsiktligt men det har varit begravning i Götene och lite svårt att ta med hästen hit... Red iaf i tisdags, då tog det inte ens  5 min innan jag flög av haha, hej övertaggad häst ! Red ut och hon var superstark och superpigg. Så jag kunde inte göra så mycket med henne.
I onsdags red jag i ridhuset, hon var vääääääldigt pigg även där så jag höll ett ganska högt tempo. Lugnade sig liite efter ett tag så det gick väl helt ok, inget superpass. Tyckte hon var lite tjurig men jag tror jag börjar inse att hon blir än liten tjuris när hon får så mycket mat och går så mycket.

Vad hände med texten?

RSS 2.0